تبلیغات
درباره کودکان - مصرف‌ چربی‌ها و كوتاهی‌ عمر مغز
درباره کودکان
براساس‌ مطالعات‌ محققان، رژیم غذایی‌ پرچرب‌ به‌ مغز صدمه‌ می‌زند و در این‌ میان‌ سهم‌ چربی‌های‌ غنی‌ و سنگینی‌(Trans-fats) كه‌ در موادغذایی‌ نظیر «مارگارین» یافت‌ شده‌ و از آنها به‌ عنوان‌ عاملی‌ در جهت‌ افزایش‌ مدت‌ نگهداری‌ موادغذایی‌ استفاده‌ می‌شود، از همه‌ بیشتر است.
در این‌ رابطه، ابتدا دكتر «آن‌ - شارلوت‌ گرانهولم» از دانشگاه‌ پزشكی‌ كارولینای‌ جنوبی، درباره‌ نحوه‌ ساخت‌ این‌ چربی‌های‌ غنی‌ و سنگین‌ به‌ بررسی‌ پرداخت‌ و پس‌ از آن‌ بود كه‌ دامنه‌ تحقیقات‌ خود را معطوف‌ تاثیر این‌ نوع‌ چربی‌ها بر روی‌ بافتهای‌ بدن‌ ساخت. طبق‌ گفته‌ او، طی‌ فرآیندهای‌ خاصی، هیدروژن‌ در روغن‌ جوشیده‌ و پس‌ از آن‌ فلزاتی‌ نظیر روی‌ و مس‌ داخل‌ روغن‌ می‌شود تا آن‌ را در دمای‌ اتاق‌ جامد نگاه‌ دارد. نتیجه‌ كار یك‌ چربی‌ مایل‌ به‌ خاكستری‌ است‌ كه‌ در ادامه با افزودن‌ ماده‌ سفیدكننده‌ آن‌ را بی‌رنگ‌ می‌كنند تا جاذبه‌ و گیرایی‌ لازم‌ را به‌ دست‌ آورد. نكته‌ مهم‌ اینجاست‌ كه‌ روی‌ و مس‌ جزو آن‌ دسته‌ از فلزاتی‌ هستند كه‌ معمولاً‌ در مغز افراد مبتلا به‌ بیماری‌ آلزایمر ساخته‌ می‌شود و براساس‌ شواهد موجود، رژیم‌ غذایی‌ پرچرب‌ می‌تواند خطر ابتلا به‌ این‌ بیماری‌ مهلك‌ را افزایش‌ دهد. دكتر «گرانهولم» می‌گوید: «من‌ در حال‌ حاضر مشغول‌ تحقیق‌ بر روی‌ نحوه‌ عملكرد این‌ چربی‌ها بر روی‌ كودكان‌ هستم‌ چرا كه‌ غذاهای‌ پرچرب‌ نظیر سیب‌زمینی‌ سرخ‌ كرده‌ معمولاً‌ هر روز در رژیم‌ غذایی‌ آنها وجود دارد و معلوم‌ نیست‌ همین‌ سیب‌زمینی‌های‌ سرخ‌ كرده‌ لذیذ چه‌ آسیبی‌ به‌ آنها وارد می‌كند!...» او در این‌ باره‌ نتیجه‌ بررسی‌های‌ خود را كه‌ شامل‌ چند آزمایش‌ بر روی‌ موشها بود، ارائه‌ داده‌ است. طبق‌ نتایج‌ اخیر این‌ چربی‌ها به‌ طرز نامطلوبی‌ بر روی‌ «قوه‌ یادگیری» موشها تاثیر می‌گذارد.
‌دكتر «گرانهولم» در آزمایش‌ خود دو دسته‌ موش‌ انتخاب‌ كرد. در رژیم‌ غذایی‌ گروه‌ اول‌ 12% روغن‌ سویا گنجاند و به‌ رژیم‌ غذایی‌ گروه‌ دوم، خوراكی‌هایی‌ سرشار از چربی‌های‌ غنی‌ و سنگین‌ شامل‌ 10% روغن‌ هیدروژنه‌ و 2% كلسترول‌ افزود. با این‌ روش‌ او توانست‌ تاثیر انواع‌ چربی‌ها را بر روی‌ این‌ حیوانات‌ ببیند. البته‌ مقایسه‌ مستقیم‌ این‌ حالت‌ درباره‌ رژیم‌ غذایی‌ انسان‌ كار سختی‌ است، اما طبق‌ نظر دكتر «گرانهولم» همین‌ مقدار از چربی‌ می‌تواند خطر ابتلای‌ انسان‌ به‌ ناراحتی‌های‌ قلبی‌ را افزایش‌ دهد. پس‌ از مدتی‌ مشاهده‌ شد موشهایی‌ كه‌ از چربی‌های‌ غنی‌ و سنگین‌ و به‌ طور كلی‌ موادغذایی‌ پرچرب‌ تغذیه‌ كرده‌ بودند در نحوه‌ یادگیری‌ دچار مشكل‌ شدند و نسبت‌ به‌ موشهای‌ گروه‌ اول‌ كه‌ از روغن‌ سویا استفاده‌ كرده‌ بودند، پنج‌ برابر بیشتر دچار سردرگمی‌ و اشكال‌ در تشخیص‌ موقعیت‌ مكانی‌ خود گردیدند. علاوه‌ بر آن، مغز این‌ حیوانات‌ علائمی‌ از آسیب‌ را در ناحیه‌ای‌ به‌ نام‌ «هیپوكامپوس» نشان‌ داد.
«هپپوكامپوس» در یادگیری‌ و حافظه‌ نقش‌ مهمی‌ را ایفا می‌كند. دكتر «گرانهولم» می‌گوید: «رژیم‌ غذایی‌ پرچرب‌ ممكن‌ است‌ باعث‌ كاهش‌ نوعی‌ پروتئین‌ مربوط‌ به‌ اعصاب‌ گردد، ضمن‌ آنكه‌ علائمی‌ از التهاب‌ و تورم‌ را در مغز موشهای‌ گروه‌ دوم‌ دیدم.»
البته‌ دكتر «گرانهولم» در ادامه‌ متذكر می‌شود كه‌ این‌ مطالعه‌ مقدماتی‌ است‌ و هنوز به‌ طور كامل‌ معلوم‌ نیست‌ تغییرات‌ حاصله‌ موقتی‌ هستند یا پس‌ از مدتی‌ قابل‌ برگشت‌ به‌ حالت‌ اولیه‌ می‌باشند. از طرفی‌ «باری‌ لوین» كارشناس‌ تغذیه‌ و چاقی‌ می‌گوید: «ما برای‌ همین‌ آزمایشهای‌ مقدماتی‌ هم‌ ارزش‌ قائلیم‌ و می‌دانیم‌ كه‌ عوامل‌ دیگری‌ نظیر میزان‌ انسولین‌ خون، چاقی، عدم‌ تحرك‌ و ورزش‌ ممكن‌ است‌ از تاثیر چربی‌ها بر مغز بیشتر باشند، اما با این‌ حال‌ می‌دانیم‌ كه‌ چربی‌ها اثر مخربی‌ بر روی‌ مغز دارند. ما به‌ آزمایش‌ بر روی‌ موشها ادامه‌ می‌دهیم‌ و ضرورتی‌ ندارد آنها را روی‌ انسانها پیاده‌ كنیم.» «لوین» معتقد است‌ دلایل‌ بسیاری‌ مبنی‌ بر اینكه‌ نباید نسبت‌ به‌ تاثیر غذاهای‌ پرچرب‌ بر بدن‌ انسان‌ غافل‌ بود، وجود دارد.
هم‌اكنون‌ پیشنهاد دكتر «گرانهولم» استفاده‌ از خوراكی‌های‌ طبیعی‌ و تازه، بدون‌ افزودنی‌های‌ چرب‌ می‌باشد. طبق‌ نظر او، كارخانه‌های‌ تولید كننده‌ موادغذایی‌ با افزودن‌ چربی‌های‌ غنی‌ و سنگین‌ به‌ خوراكی‌ها، طول‌ عمر موادغذایی‌ را افزایش‌ می‌دهند در حالی‌ كه‌ همین‌ چربی‌ها زندگی‌ و حیات‌ مغز انسان‌ را كوتاهتر می‌كنند!




نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

پنجشنبه 9 شهریور 1396 04:52 بعد از ظهر
Please let me know if you're looking for a author for your weblog.
You have some really great posts and I believe I would be
a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write
some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!
جمعه 30 تیر 1396 11:50 بعد از ظهر
Hello there, I think your web site might be having browser compatibility problems.
Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however when opening in IE, it's got some overlapping
issues. I simply wanted to give you a quick heads
up! Apart from that, excellent blog!
جمعه 30 تیر 1396 06:19 بعد از ظهر
I was wondering if you ever considered changing the structure of your website?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
Maybe you could space it out better?
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


سلام، به وبلاگ من خوش آْمدید... امیدوارم از خواندن مطالبی كه در طول این سالها ترجمه‌شان كرده‌ام لذت ببرید. من فارغ‌التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی هستم و از سال 1374 ترجمه مقالاتی در زمینه روان‌شناسی، كودكان، علمی و... را در یكی - دو مجله خانوادگی شروع كردم. الان هم سالهاست كه در مجله «روزهای زندگی» به سردبیری دكتر محمدرضا مهدیزاده - كه پیشرفتم در كار را مدیون ایشان هستم - كار ترجمه انجام می‌دهم. در حال حاضر به خاطر اهمیت تربیت صحیح كودكان در جامعه و مشكلاتی كه والدین با آنها درگیرند، فقط مطالب مربوط به كودكان را در این وبلاگ آماده كرده‌ام، اما در آینده‌ای نزدیك مطالب متنوع دیگری را اضافه خواهم كرد. به امید روزهای بهتر!

مدیر وبلاگ : نوشین آهاری اسكویی
نظرسنجی
به مطالبی كه در وبلاگم می‌نویسم چه امتیازی می‌دهید؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :