تبلیغات
درباره کودکان - نكاتی مهم در تهیه انواع ترشی
درباره کودکان
ـ همیشه از سركه خالص و بدون آب استفاده كنید و پس از ریختن سركه روی مواد ترشی، در دبه را محكم ببندید و دبه را در جای خنك و تاریك قرار دهید.
ـ بهتر است سركه را قبل از مصرف بجوشانید و بگذارید كاملاً سرد شود.
ـ همیشه از سبزیجات سالم و سفت استفاده كنید. سبزیجات مانده و تغییر رنگ یافته علاوه بر آنكه طعم ترشی را تغییر می‌دهند، زودتر خراب می‌شوند. سبزیجات را پس از شستن و خرد كردن باید كاملاً خشك كرد.
ـ وقتی سركه را روی سبزیجات لازم برای تهیه ترشی می‌ریزید، سركه باید روی آنها را كاملاً بپوشاند.
ـ هرگز ترشی را در ظروف مسی، برنجی و یا آهنی تهیه و نگهداری نكنید.
ـ معمولاً‌ قبل از آنكه سركه را روی سبزیجات بریزند، سبزیجات را به نمك آغشته می‌كنند كه این كار به دو روش «خشك» و «تر» انجام می‌شود:
روش تر: برای هر 2/1/2 پیمانه آب سرد، 3 قاشق سوپخوری نمك در نظر بگیرید. نمك را در این مقدار آب حل كرده و سبزیجات آماده و خرد شده را به مدت 24 ساعت در آن بخوابانید. سپس آنها را زیر آب سرد آبكشی كرده و در صافی ریخته و بعد روی پارچه پهن كنید تا كاملاً خشك شوند.
روش خشك: یك لایه از سبزیجات آماده و خرد شده را روی پارچه پخش كرده و به اندازه كافی نمك روی آنها بپاشید،‌ طوری كه روی سبزیجات را بپوشاند. سپس لایه بعدی سبزیجات را پخش كرده و همین كار را تا به آخر تكرار كنید و بگذارید 24 ساعت بماند. پس از این مدت سبزیجات را در صافی ریخته و زیر آب سرد آبكشی كنید. بعد روی پارچه پهن كنید تا كاملاً خشك شوند.
ـ ادویه ترشی به معطر و خوش طعم‌تر شدن ترشی كمك می‌كند كه می‌توانید انواع آن را از عطاری‌ها تهیه كنید. ادویه ترشی معمولاً شامل تخم خردل، تخم كرفس، پودر فلفل قرمز، زنجبیل، جوز هندی، دانه فلفل سیاه و میخك است. برای هر 2/1/2 پیمانه سركه، 1 قاشق سوپخوری ادویه ترشی كافی است.
ترشی خردل

مواد لازم:
گل كلم، پیاز ترشی، خیار قلمی و گوجه كال..............................جمعاً 1 كیلو
سركه............................ 2/1/2 پیمانه
ادویه ترشی............................ 1 قاشق سوپخوری
تخم خردل............................ 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه............................ 1/1/2 قاشق چایخوری
شكر............................ 1/4 پیمانه
آرد............................ 1 قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل............................ 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
1ـ سبزیجات را پس از شستن و خرد كردن، به مدت 24 ساعت در آب نمك بخوابانید. سپس آنها را زیر آب سرد آبكشی كرده و روی پارچه پهن كنید تا آبشان كاملاً كشیده شود. ادویه ترشی را با سركه مخلوط كرده و درون قابلمه بریزید و 10 دقیقه بجوشانید. سپس از صافی رد كنید.
2ـ تخم خردل، زردچوبه، شكر، آرد و پودر زنجبیل را با مقدار كمی سركه مخلوط كنید تا به شكل خمیر نرمی درآید. این خمیر را درون سركه داغ حل كرده و خوب هم بزنید. سركه را مجدداً‌ درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ شود. سبزیجات را نیز درون قابلمه ریخته و 5 دقیقه بپزید. پس از این مدت قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید كمی سرد شود. در نهایت ترشی را درون دبه ریخته و در آن را محكم ببندید و برای مدتی در جای خنك نگاه دارید.

طرز تهیه چند نوع ترشی

ترشی پیاز: به مقدار مورد نیاز پیاز ریز و سفید را پوست كنده و 48 ساعت درون آب نمك بخوابانید. بعد آنها را زیر آب سرد آبكشی كرده و در صافی بریزید تا آب اضافی خارج شود. پیازها را درون دبه ریخته و لابلای آنها ادویه ترشی بپاشید. در آخر به مقدار لازم سركه اضافه كنید و در دبه را محكم ببندید.
ترشی خیار: خیارها را پس از شستن، حلقه‌حلقه كرده، روی پارچه پهن كنید و به اندازه كافی نمك روی آنها بپاشید و بگذارید 24 ساعت بماند. بعد آنها را زیر آب سرد آبكشی كرده و روی پارچه پهن كنید. خیارها را درون دبه ریخته و به اندازه كافی سركه رویشان بریزید. ادویه ترشی را نیز اضافه كرده و در دبه را محكم ببندید.
ترشی كلم قرمز: به مقدار مورد نیاز كلم قرمز تهیه كرده و آنها را رشته رشته كنید. سپس آنها را روی پارچه پهن كرده و به اندازه كافی نمك رویشان بپاشید و بگذارید 24 ساعت بماند. پس از این مدت كلم قرمزها را درون صافی بریزید تا آب اضافی خارج شود (كلمها را زیر آب سرد آبكشی نكنید). دبه را از كلم قرمز پر كرده و لابلای آنها ادویه ترشی بپاشید. بعد به اندازه كافی سركه روی آنها ریخته و در دبه را محكم ببندید. دبه را به مدت 10 هفته در جای خنك قرار دهید.
ترشی خرما: خرمای خشك را درون دبه بریزید، سپس مقداری نمك درون سركه حل كرده و سركه را روی خرما بریزید، طوری كه روی آن را كاملاً بپوشاند. ادویه ترشی را نیز اضافه كرده و در دبه را محكم ببندید.
ترشی تخم‌مرغ: تخم مرغها را آب‌پز كرده و پوست بكنید. بعد آنها را درون دبه ریخته و ادویه ترشی را لابه‌لا اضافه كنید. در آخر سركه جوشیده داغ را درون ظرف بریزید و در آن را محكم ببندید. این ترشی را با انواع خوراكهای گوشتی سرد سرو می‌كنند.

ترشی سبزی مخلوط

مواد لازم:
بادنجان ترشی بدون تخم............................ 2 كیلو
خیار قلمی ............................ 1 كیلو
هویج ............................ 1 كیلو
گل كلم متوسط ............................1 عدد
لوبیا سبز............................ نیم كیلو
سیب‌زمینی ترشی............................ نیم كیلو
موسیر خشك ............................ 300 گرم
كرفس............................ 2 عدد
 سبزی معطر (جعفری، گشنیز، نعناع و ترخون)............................جمعاً نیم كیلو
فلفل سبز دلمه‌ای............................ نیم كیلو
نمك و سركه ............................ به مقدار كافی

طرز تهیه:
1ـ اولین نكته در تهیه این ترشی، گرفتن رطوبت تمام «مواد لازم» است كه برای این كار می‌توانید از پارچه‌ای تمیز استفاده كنید. بادنجانها را در فر یا روی منقل كبابی كنید تا پوست آنها به راحتی كنده شده و گوشتشان كاملاً‌ بپزد. بادنجانها را پس از پوست گرفتن، در صافی قرار دهید تا آبشان كاملاً گرفته شود. بعد روی پارچه پهن كنید و بگذارید یك روز بماند. سبزی‌ها را نیز پس از شستن و گرفتن رطوبتشان، از چرخ رد كرده و بلافاصله در سركه بریزید تا سیاه نشوند.
2ـ خیار، هویج، گل‌كلم، لوبیاسبز، سیب‌زمینی ترشی، كرفس و فلفل سبز را پوست و ریشه گرفته و ریز خرد كنید. بعد كمی نمك روی آنها بپاشید و روی پارچه پهن كنید و یك روز بگذارید بماند تا رطوبتشان گرفته شود. موسیر را نیز پس از شستن درون یك كاسه ریخته و مقداری آب‌جوش روی آن بریزید. وقتی آب سرد شد، آن را خالی كرده و دوباره آب‌جوش بریزید. این كار را سه – چهار بار تكرار كنید. بعد موسیر را در آب سرد بریزید و بگذارید یك روز بماند. وقتی موسیر نرم شد آن را در صافی بریزید و روی پارچه پهن كنید تا رطوبتش كاملاً گرفته شود.
3ـ پس از یك روز، مقداری نمك روی بادنجانها بپاشید و آنها را ساطوری كنید و كمی سركه رویشان بریزید و هم بزنید تا مایه كمی شل شود. سایر مواد دیگر را نیز با هم مخلوط كرده و مقدار كافی نمك به آنها اضافه كنید. بعد روی آنها سركه بریزید، به حدی كه مایه زیاد شل نشود. در آخر این مایه را با بادنجان مخلوط كرده و در دبه ترشی بریزید. اگر احساس كردید سركه ترشی كم است به اندازه كافی سركه اضافه كنید. به شرطی كه وقتی در دبه را بستید سركه به بیرون تراوش نكند. برای عطر ترشی می‌توانید از گلپر یا ادویه ترشی استفاده كنید.




نوع مطلب : آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

پنجشنبه 9 شهریور 1396 05:09 بعد از ظهر
I loved as much as you will receive carried out right here.
The sketch is tasteful, your authored material stylish.

nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case
you shield this hike.
یکشنبه 1 مرداد 1396 06:35 قبل از ظهر
Greetings! Very useful advice in this particular post!
It's the little changes that make the largest changes.
Many thanks for sharing!
شنبه 31 تیر 1396 03:20 بعد از ظهر
Hey outstanding website! Does running a blog similar to this take a massive amount work?
I've absolutely no understanding of coding but I had been hoping to start my
own blog soon. Anyhow, if you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
I know this is off topic but I just needed to ask.
Many thanks!
چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 08:42 بعد از ظهر
Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts
and I am waiting for your next write ups thanks once again.
شنبه 2 اردیبهشت 1396 12:33 بعد از ظهر
If some one desires expert view regarding blogging
and site-building afterward i suggest him/her to pay a visit
this web site, Keep up the nice work.
جمعه 25 فروردین 1396 07:38 بعد از ظهر
Aw, this was a really good post. Finding the time and actual effort to create a very good
article… but what can I say… I procrastinate a lot and don't manage to get
anything done.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


سلام، به وبلاگ من خوش آْمدید... امیدوارم از خواندن مطالبی كه در طول این سالها ترجمه‌شان كرده‌ام لذت ببرید. من فارغ‌التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی هستم و از سال 1374 ترجمه مقالاتی در زمینه روان‌شناسی، كودكان، علمی و... را در یكی - دو مجله خانوادگی شروع كردم. الان هم سالهاست كه در مجله «روزهای زندگی» به سردبیری دكتر محمدرضا مهدیزاده - كه پیشرفتم در كار را مدیون ایشان هستم - كار ترجمه انجام می‌دهم. در حال حاضر به خاطر اهمیت تربیت صحیح كودكان در جامعه و مشكلاتی كه والدین با آنها درگیرند، فقط مطالب مربوط به كودكان را در این وبلاگ آماده كرده‌ام، اما در آینده‌ای نزدیك مطالب متنوع دیگری را اضافه خواهم كرد. به امید روزهای بهتر!

مدیر وبلاگ : نوشین آهاری اسكویی
نظرسنجی
به مطالبی كه در وبلاگم می‌نویسم چه امتیازی می‌دهید؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :